Войти

⚛️ Через глобальні енергетичні виклики понад 50 країн світу працюють над розвитком атомної генерації

⚛️ Через глобальні енергетичні виклики понад 50 країн світу працюють над розвитком атомної генерації

Очікується, що протягом 2023–2025 років частка ядерної енергії в загальному енергобалансі зросте в середньому майже на 4%, що вдвічі більше, ніж впродовж минулих років.

📈 Низка держав планують наростити «атомне» виробництво до 2030-го та 2050 року, щоб досягти глобальних кліматичних цілей та максимально зменшити викиди. Цьому неабияк мають сприяти новітні ядерні технології, й активно розглядається впровадження малих модульних реакторів.

Такий сценарій обговорюють і представники Парламенту Австралії, навіть попри те, що країна не має діючих АЕС.

«Єдиною можливою та перевіреною технологією, щодопомагає нам досягти цілей чистої, економічно ефективної та сталої електроенергії, є ядерні технології наступного покоління, які є безпечними, бо мають нульові викиди. Один SMR здатен живити близько 300 тисяч будинків, мікрореактор може забезпечувати електроенергією регіональну лікарню, фабрику, гірничодобувну ділянку або військову базу», – наголосив очільник однієї із партій Пітер Даттон.

🇺🇦 Невпинно розвивають атомну електрогенерацію і в Україні. Навіть в умовах повномасштабного вторгнення росії Енергоатом продовжує докладати всіх зусиль, аби український атомний парк зростав і осучаснювався. Так, серед іншого зараз тривають відновлювальні роботи на енергоблоках №3 та №4 Хмельницької АЕС. Крім того, підписано низку угод з лідерами ядерної галузі. В межах співпраці щодо будівництва в Україні нових атомних реакторів за технологією АР1000® Енергоатом та Westinghouse домовилися вже про 9 блоків з реакторами за цією американською технологією.

Також НАЕК планує впроваджувати й технології малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR). Задля цього Компанія співпрацює із Holtec International, Rolls-Royce та NuScale Power.

🌐 За матеріалами видання Themarketherald.

#атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚛️ Через глобальні енергетичні виклики
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/65995-u-rumunii-vpav-bpla-rashistiv.html