Войти

🇩🇪 Німеччина розглядає можливість прямого втручання в енергетичний ринок, щоб уникнути хвилі банкрутств

🇩🇪 Німеччина розглядає можливість прямого втручання в енергетичний ринок, щоб уникнути хвилі банкрутств

Ключовий німецький законодавець від керівної Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ларс Клінгбайл повідомив про можливе регулювання й обмеження країною ціни на газ на тлі різкого зростання її вартості.

«Ми все одно будемо платити. Питання полягає у тому, чи ми робимо це на початку, втручаючись у ринки та пом’якшуючи навантаження, чи врешті-решт це банкрутство компаній, безробіття, – сказав Ларс Клінгбайл, співголова СДПН. – Я хочу, щоб ми зробили перший крок, втрутилися зараз».

Уряд Німеччини дозволяє газовим компаніям включати в тариф частку понаднормових витрат на споживачів, але досі уникав прямого втручання, наприклад обмеження цін.

Енергетична криза постійно загострюється, оскільки росія обмежує постачання газу. Ціни на блакитне паливо в Європі збільшилися приблизно вчетверо порівняно з минулим роком, і неплатоспроможність ключових компаній, що стає все реальнішою, може призвести до зупинки економіки Німеччини.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-11/key-german-lawmaker-raises-prospect-of-gas-price-curbs">https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-11/key-german-lawmaker-raises-prospect-of-gas-price-curbs

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇩🇪 Німеччина розглядає можливість прямого
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6519-vovchansk-harkivskoi-oblasti-rosijska-ganchirka.html