Войти

🇪🇺 ЄС розгляне екстрене скорочення споживання електроенергії та обмеження цін

🇪🇺 ЄС розгляне екстрене скорочення споживання електроенергії та обмеження цін

Європейська комісія розробляє інструменти втручання, щоб обмежити різке зростання вартості енергії. План обговорять із державами-членами на екстреній зустрічі міністрів енергетики ЄС у п'ятницю, 9 вересня.

Виконавчий орган Євросоюзу планує запропонувати 27-ми державам – членам блоку обмежити надмірні доходи компаній, а їхні надприбутки мають піти на підтримку споживачів, заявила президент Комісії Урсула фон дер Ляєн.

«Ми зіткнулися з астрономічними цінами на електроенергію для домогосподарств і компаній, — сказала вона. – Тому ми запропонуємо низку негайних заходів, які захистять уразливу категорію споживачів і бізнес та допоможуть їм адаптуватися».

Запланована межа ціни на електроенергію, згідно з інформацією Bloomberg, може бути встановлена на рівні 200 євро за мегават-годину і застосовуватиметься до доходів, отриманих від виробництва електроенергії з вітрової, сонячної та геотермальної енергії, гідроенергії, біомаси, звалищного газу, біогазу, ядерної, бурого вугілля та сланцевої нафти.

ЄС також запропонує дві цілі щодо скорочення попиту. Перша вимагатиме від урядів вжити заходів, які б допомогли скоротити загальне споживання електроенергії всіма споживачами на 10–15%. Друга – спрямована на обов’язкове скорочення попиту принаймні на 5% в найдорожчі години виробництва та чистого споживання в години пік.

Блок також розгляне питання про включення зрідженого природного газу (англ. LPG) до граничних цін разом з імпортом російського газу – крок, який запропонувала Польща.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-07/von-der-leyen-pitches-emergency-eu-power-demand-cuts-price-cap">https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-09-07/von-der-leyen-pitches-emergency-eu-power-demand-cuts-price-cap

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 ЄС розгляне екстрене скорочення
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6006-pitannja-energetichnoi-bezpeki-regionu-roztashuvannja.html