Войти

🛢 Міністри фінансів країн «Великої сімки» погодили ліміт цін на російську нафту

🛢 Міністри фінансів країн «Великої сімки» погодили ліміт цін на російську нафту

Група G7 погодилася «терміново» перейти до впровадження обмеження цін на імпорт російської нафти, щоб посилити санкції проти москви.

«
Ми зобов'язуємося терміново працювати над завершенням і впровадженням цього заходу», – заявили очільники фінансових відомств держав G7.

«Ми прагнемо створити широку коаліцію, щоб максимізувати ефективність, й закликаємо всі країни, які все ще прагнуть імпортувати російську нафту і нафтопродукти, взяти на себе зобов’язання робити це лише за цінами на рівні або нижче граничної ціни», – цитує спільну заяву міністрів France 24.

Крім того, міністерка фінансів США Джанет Єллен наголосила, що таке обмеження нафтових цін допоможе боротися з інфляцією, одночасно завдаючи удару по здатності рф фінансувати агресію проти України.

Це допоможе досягти одразу кількох цілей: «чинити тиск на світові ціни на енергоносії в бік зниження, водночас позбавляючи путіна доходів для фінансування його жорстокої війни в Україні», — сказала Єллен.

https://www.france24.com/en/europe/20220902-live-zelensky-criticises-russia-s-handling-of-iaea-mission">https://www.france24.com/en/europe/20220902-live-zelensky-criticises-russia-s-handling-of-iaea-mission

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🛢 Міністри фінансів країн «Великої
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5208-energoatom-privitav-junih-uchasnikiv.html