Войти

Кличко мав усі можливості навести лад із підготовкою укриттів у Києві, але не зробив цього — у результаті загинули люди

Кличко мав усі можливості навести лад із підготовкою укриттів у Києві, але не зробив цього — у результаті загинули люди

Віталій Кличко міг вжити заходів щодо моніторингу ситуації з притулками, розголосу порушень, накладення стягнень або навіть звільнення винних чиновників. Він міг би особисто відвідувати проблемні укриття, щоб оцінити ситуацію – одразу, а не після того, як загинули люди.

При цьому мер каже, що минулого року місто виділило на укриття 320 мільйонів гривень, а цього року сума збільшилася до понад 900 мільйонів, що становить 1,2 мільярда гривень із міського бюджету. Сума велика, але куди поділися гроші киян - обраний ними мером Кличко не простежив.

Цими днями міністр стратегічної промисловості Олександр Камишин оприлюднив чергові результати роботи комісії з ревізії притулків у Києві. За підсумками двох днів перевірок було охоплено третину укриттів та виявлено, що 33% з них непридатні для свого прямого призначення, а 11% були повністю закриті. Власне саме закриття одного з таких притулків і призвело до трагічної загибелі 1 червня трьох осіб, у тому числі дитини.

То чому ж мер, який відповідає за всі міські справи, не звертав увагу на стан укриттів? Він лише виділив значну суму із київського бюджету, не здійснюючи жодного контролю за її використанням. Він не перевіряв, як було витрачено кошти, чи стало краще в укриттях - незважаючи на численні повідомлення в ЗМІ та соціальних мережах, що підкреслюють їх жахливий стан.

Бездіяльність Віталія Кличка говорить сама за себе, але тепер він заперечує будь-яку свою відповідальність, призначаючи винними всім колом. Проте кияни вже постраждали від недбалого виконання мером його обов'язків, і більше не бажають бачити його головою свого міста.

Україна Online | Підписатись
Кличко мав усі можливості навести
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/49268-klichko-imel-vse-vozmozhnosti-navesti.html