Войти

🇵🇱 Польський паливний концерн PKN Orlen і Orlen Synthos Green Energy об’єдналися з Національним фондом охорони навколишнього середовища та управління водними ресурсами для співпраці в розгортанні мали

🇵🇱 Польський паливний концерн PKN Orlen і Orlen Synthos Green Energy об’єдналися з Національним фондом охорони навколишнього середовища та управління водними ресурсами для співпраці в розгортанні малих модульних реакторів (ММР, англ - SMR).

Так, вони разом працюватимуть над підготовкою, будівництвом і комерціалізацією ядерних енергетичних установок з використанням американських реакторів BWRX-300 GE Hitachi.

Угода передбачає, що в 2029–2036 роках у Польщі буде створена система електростанцій SMR загальною потужністю приблизно 10 тис. МВт. Кожна АЕС складатиметься щонайменше з одного енергоблоку електричною потужністю 300 МВт і тепловою – 870 МВт.

Раніше генеральний директор Orlen Даніель Обайтек заявив, що PKN Orlen має на меті запустити 79 SMR до 2038 року.

neimagazine.com/news/newspolish-organisations-co-operate-on-smrs-10692249">neimagazine.com/news/newspolish-organisations-co-operate-on-smrs-10692249

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
🇵🇱 Польський паливний концерн PKN
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/37647-esli-v-belarusi-razmestjat-jadernoe.html