Войти

«Постійні місії МАГАТЕ на всіх українських АЕС сприяють ядерній та радіаційній безпеці», - Герман Галущенко

«Постійні місії МАГАТЕ на всіх українських АЕС сприяють ядерній та радіаційній безпеці», - Герман Галущенко

Під час робочої поїздки на одну із українських атомних електростанцій міністр енергетики Герман Галущенко та президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін зустрілись з представниками місії МАГАТЕ, які з середини січня 2023 року постійно працюють на цій АЕС.

«Присутність місій МАГАТЕ на всіх українських АЕС посилює гарантії безпеки атомної енергетики країни. Представники МАГАТЕ мають змогу наживо спостерігати російські удари по енергетичній системі нашої країни та їхні негативні наслідки, що позначаються й на роботі атомної генерації. Незалежна фіксація цих злочинів місіями МАГАТЕ допомогає Україні інформувати світову спільноту про них та збирати докази щодо актів ядерного тероризму країни - агресора», - сказав Герман Галущенко.

Міністр енергетики висловив сподівання, що висновки експертів МАГАТЕ прискорять процес запровадження санкцій щодо російської атомної енергетики.
«Ми очікуємо, що висновки місій МАГАТЕ прискорять запровадження санкцій проти російської атомної енергетики та промисловості. росія повинна суворо відповісти за захоплення Запорізької АЕС, за ракети та дрони поблизу об‘єктів ядерної енергетики та за нехтування міжнародними принципами ядерної та радіаційної безпеки», - додав Герман Галущенко.
«Постійні місії МАГАТЕ на всіх
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/31004-v-sluge-naroda-hotjat-izmenit.html