Войти

⚡️⚡️⚡️ Третій енергоблок АЕС Моховце вперше підключений до енергомережі Словаччини!

⚡️⚡️⚡️ Третій енергоблок АЕС Моховце вперше підключений до енергомережі Словаччини!

За повідомленнями словацьких атомників, 31 січня 2023 року третій блок атомної електростанції Моховце вперше підключили до енергомережі країни. Підключення відбулося в межах енерготестів: наразі вдалось досягнути 20% потужності від номінальної.

Внаслідок запуску 3-го енергоблоку АЕС Моховце самостійно покриватиме власні потреби в електроенергії, генеруючи близько 3,7 ТВт-год на рік, впевнені в уряді Словаччини.

Очікується, що після завершення будівництва 4-го енергоблоку цієї станції, приблизно за два роки після запуску 3-го блоку, Словаччина стане нетто-експортером електроенергії до інших країн Євросоюзу.

Крім того, 31 січня 2023 року словацький оператор АЕС – Slovenské Elektrárne – слідом за українським ДП «НАЕК «Енергоатом» завершила перехід з московського у Паризький центр Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, англ. – WANO).

З-під юрисдикції росії в грудні 2022 року також вийшли чеська CEZ, фінська Fortum та угорська MVM Paks Nuclear Power Plant Ltd.

⚛️ Вітаємо колег і бажаємо успіхів у подальшому освоєнні потужностей!

Для довідки: Будівництво енергоблоків №3 та №4 словацької АЕС Моховце розпочалося 1987 року за радянською технологію ВВЕР-440, два аналогічні енергоблоки експлуатуються в Україні на Рівненській АЕС.

Після катастрофи на Чорнобильській АЕС зведення 3-го та 4-го блоків на АЕС Моховце в 1990-х роках було заморожене на високому рівні готовності (як і енергоблоки №3 та №4 на Хмельницькій АЕС).

Після тривалої паузи у понад чверть століття Словаччина за участю світових компаній та із застосуванням сучасних західних технологій в 2009 році відновила будівництво цих двох енергоблоків. І Моховце-3 став першим в Європі блоком, який добудований та вводиться в експлуатацію протягом останніх 30-ти років.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚡️⚡️⚡️ Третій енергоблок АЕС Моховце
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/29251-pivdennokorejska-samsung-heavy-industries.html