Войти

🇸🇰 Словацьку АЕС «Моховце-3» дозволили ввести в експлуатацію

🇸🇰 Словацьку АЕС «Моховце-3» дозволили ввести в експлуатацію

Управління ядерного регулювання Словаччини видало остаточний дозвіл на запуск 3-го блоку АЕС Моховце. Оператор станції Slovenské elektráne очікує незабаром розпочати завантаження палива в активну зону реактора.

Будівництво перших двох блоків ВВЕР потужністю 471 МВт на чотириблоковій станції в Моховце розпочалося в 1982 році – два реактори запрацювали в 1998 та 1999 роках відповідно.

Роботи на блоках 3 і 4 стартували в 1986 році, але були зупинені в 1992-му. Паузу в будівництві використали для модернізації проєкту: зміцнили систему безпеки та захисту, включаючи посилений захист від удару літака, а також впровадили заходи з управління надзвичайними ситуаціями, заснованими на уроках аварії на Фукусімі.

У грудні 2016 року Slovenské elektráne подала заявку на отримання ліцензії на введення в експлуатацію Моховце 3 та 4. Після низки перевірок і судових тяганин, АЕС нарешті отримало дозвіл.

Згідно з даними оператора, виробництво з третього блоку покриє близько 13% загального споживання електроенергії в Словаччині, збільшивши частку атомної енергії в загальному балансі електроенергії з 52% до 65%.

Річне виробництво реактора заощадить 2,6 мільйона тонн викидів вуглекислого газу щорічно. Після введення в експлуатацію АЕС «Моховце-3» Словаччина стане самодостатньою в забезпеченні країни електроенергією.

У Мінекономіки додали, що четвертий блок АЕС можуть запустити приблизно за два роки.

https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Slovakia-s-Mochovce-3-permitted-to-start-up">https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Slovakia-s-Mochovce-3-permitted-to-start-up

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇸🇰 Словацьку АЕС «Моховце-3» дозволили
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/4708-v-okkupirovannom-tavrijske-hersonskoj-oblasti.html