Войти

⚛️️ АЕС Моховце-3 наближається до запуску

⚛️️ АЕС Моховце-3 наближається до запуску

Третій блок словацької АЕС Моховце планово готується до введення в експлуатацію. На минулих вихідних реактор досягнув стану тривалої ланцюгової реакції.

Моховце-3, потужністю 471 МВт, планують запустити на початку 2023 року. Енергоблок генеруватиме близько 3,7 ТВт-год на рік, покриваючи 13% споживання електроенергії у Словаччині та роблячи країну енергетично самодостатньою.

Очікується, що після завершення будівництва 4-го блоку Моховце, приблизно за два роки після запуску 3-го, Словаччина стане нетто-експортером електроенергії до інших країн Євросоюзу.

Нагадаємо, 9 вересня 2022 року на АЕС Моховце стартував процес фізичного пуску енергоблока №3. Після катастрофи на Чорнобильській АЕС будівництво енергоблоків №3 та №4 на словацькій АЕС Моховце в 1990-х роках було заморожене на високому рівні готовності.

Після тривалої паузи у понад чверть століття Словаччина за участю світових компаній та із застосуванням сучасних західних технологій відновила будівництво цих двох енергоблоків. І «Моховце-3» став першим в Європі блоком, який добудований та вводиться в експлуатацію протягом останніх 30-ти років.

reuters.com/business/energy/new-slovak-nuclear-plant-moves-closer-launch-2022-10-24">reuters.com/business/energy/new-slovak-nuclear-plant-moves-closer-launch-2022-10-24

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️️ АЕС Моховце-3 наближається до
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14339-vrokomisija-zaklika-urjadi-derzhav.html