Войти

🇧🇬 Болгарія прагне побудувати чотири нових реактори

🇧🇬 Болгарія прагне побудувати чотири нових реактори

Міністр енергетики Россен Христов оприлюднив енергетичну стратегію країни на 2023–2053 роки, яка включає плани будівництва чотирьох нових реакторів: по два на АЕС Козлодуй та АЕС Белене.

Мета енергетичної стратегії полягає у тому, щоб Болгарія «залишалася лідером у виробництві та експорті електроенергії в регіоні». За минулий рік галузь країни експортувала понад 12 ТВт-год на суму близько 3 млрд євро.

Чотири нові реактори забезпечать продовження атомної енергетики навіть після того, як поточні два блоки будуть виведені з експлуатації. Термін їх роботи подовжили з 30-ти до 60-ти років, тому енергоблоки працюватимуть відповідно до 2047-го та 2051-го.

Нині в Болгарії працюють два реактори (№5 і №6) на АЕС Козлодуй, які виробляють приблизно третину електроенергії в країні.

Раніше Парламент Болгарії доручив розпочати переговори зі США стосовно потенційної угоди щодо будівництва на АЕС Козлодуй двох нових реакторів (№7 та №8) за технологією AP1000 компанії Westinghouse.

Нагадаємо, Westinghouse – багаторічний надійний партнер ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який планується завершити до 2029 року.

world-nuclear-news.org/Articles/Bulgaria-sets-out-plans-for-four-new-nuclear-react">world-nuclear-news.org/Articles/Bulgaria-sets-out-plans-for-four-new-nuclear-react

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
🇧🇬 Болгарія прагне побудувати чотири
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/28388-turechchina-pragne-zbilshiti-vidobutok.html