Войти

🇨🇭 Новий уряд Швеції прагне розширення впливу ядерної енергетики

🇨🇭 Новий уряд Швеції прагне розширення впливу ядерної енергетики

Правоцентристський коаліційний уряд Швеції зайняв проактивну позицію щодо ядерної енергетики, закликавши державну енергетичну компанію Vattenfall розслідувати можливий перезапуск блоків №1 і №2 АЕС Рінґгальс, а також підготуватися до будівництва нових реакторів.

У програмному документі йдеться про те, що необхідно запровадити нові правила, які не дозволятимуть політикам свавільно закривати атомні електростанції.

«Атомній енергетиці має бути гарантовано право на експлуатацію та виробництво електроенергії, допоки об’єкти перебувають у хорошому стані та безпечно експлуатуються, – зазначається в документі. – Якщо держава змушує закрити АЕС, власники повинні мати право на компенсацію».

В коаліції також закликають скасувати заборони в Екологічному кодексі, щоб дозволити будівництво нових реакторів у тих місцях, які недоступні сьогодні, і мати понад десять реакторів в експлуатації одночасно.

Крім того, урядовці повинні розробити правила, щоб створити умови для будівництва й експлуатації малих модульних реакторів (ММР), а також планується введення спеціального правила, згідно з яким дозвільні питання, пов’язані з будівництвом нової АЕС, мають розглядатися з високим пріоритетом.

Шість атомних реакторів Швеції забезпечують близько 40% електроенергії в країні

world-nuclear-news.org/Articles/New-Swedish-government-seeks-expansion-of-nuclear">world-nuclear-news.org/Articles/New-Swedish-government-seeks-expansion-of-nuclear

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇨🇭 Новий уряд Швеції прагне
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13493-putin-spodivavsja-scho-zmozhe.html