Войти

⚛️ Занепокоєння, зокрема і Світового Банку, щодо відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) є помилковим, вважає Foreign Affairs, оскільки ядерне паливо є найбільш регульованим матеріалом у світі, бо за ни

⚛️ Занепокоєння, зокрема і Світового Банку, щодо відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) є помилковим, вважає Foreign Affairs, оскільки ядерне паливо є найбільш регульованим матеріалом у світі, бо за ним ретельно наглядають усі цивільні ядерні регулятори.

Незалежно від того, зберігається ВЯП у спеціалізованих басейнах відпрацьованого палива чи у сухих контейнерах для зберігання, вже накопичено надпотужний досвід його зберігання та ефективного керування цим процесом. І жодна цивільна особа не лише не загинула, а й не зазнала серйозних наслідків під час зберігання ВЯП.

До прикладу, Фінляндія введе в експлуатацію своє геологічне сховище для довгострокового зберігання ВЯП у 2024 році та першою з держав продемонструє, що відпрацьоване ядерне паливо можна безпечно зберігати під землею. Причому терміни такого зберігання становитимуть до 100 тисяч років!

За кілька років після Фінляндії її приклад наслідуватиме і Франція.

Видання Foreign Affairs зазначає, що такі сховища дає можливість не лише використовувати переваги повторного застосування 96% енергії, яка залишається в паливі після його використання в реакторі, але й значно зменшити утворення високоактивних відходів.

foreignaffairs.com/world/the-world-needs-more-nuclear-power">foreignaffairs.com/world/the-world-needs-more-nuclear-power

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚛️ Занепокоєння, зокрема і Світового
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/26585-belorusskie-vojska-s-vysokoj-verojatnostju.html