Войти

Російський «Альфа-Банк Україна»: в чиїх інтересах діє довірена особа Дянков?

Російський «Альфа-Банк Україна»: в чиїх інтересах діє довірена особа Дянков?

Повномасштабна війна триває вже більше півроку, а в Україні досі працює Альфа-Банк, що належить підсанкційним російським акціонерам. Більше того, цей банк ще й намагається відсудити $8 млн.
Масі Найєм повідомляє, що його адвокатська компанія буде представляти інтереси Акордбанку в судовому спорі проти Альфа-Банку. Представники Акордбанку наполягають, що не повинні відшкодовувати $8 млн, бо не порушували норм чинного законодавства. В той час як репутація Альфа-Банку викликає запитання.

86% акцій Альфа-Банку Україна належать російським олігархам з оточення Путіна: А. Косогов – 40,9%, М. Фрідман – 32,9%, П. Авен – 12,04%. У квітні 2022 року було прийнято рішення: призначити довірену особу, котра б голосувала за підсанкційних акціонерів банку. Такою особою став болгарський економіст Сімеон Дянков.

Однак призначення Дянкова майже не внесло коректив в управління банку: склад Наглядової ради та Правління банку не змінився. Тому фактично дійові особи залишилися ті ж самим.

Наразі 2,5 млн українців, які є клієнтами Альфа-Банку Україна, знаходяться у зоні впливу російських олігархів: вся інформація щодо цих людей та їх родин є у базі банку, не кажучи вже про гроші, які працюють не на нашу перемогу.

Хоча Альфа-Банк Україна і відхрещується від російського, очевидно, що акціонери у них спільні. Тому, коли Альфа-Банк фінансує Уралвагонмаш, що виготовляє танки, які нівечать Україну - це цинічний трагіфарс. І розв’язати проблему призначенням «довіреної» особи з «бездоганною» репутацією не вийде, бо в Україні гинуть люди!

🇺🇦 Украина Сейчас
Російський «Альфа-Банк Україна»: в чиїх
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/7661-glava-vga-krivogo-roga-vilkul.html