Войти

⚛️ Для схвалення нової ядерної програми знадобиться референдум, – прем'єр-міністр Словенії

⚛️ Для схвалення нової ядерної програми знадобиться референдум, – прем'єр-міністр Словенії

Очільник уряду Роберт Голоб
заявив, що в країні потрібно буде провести референдум, щоб отримати схвалення громадськості для будівництва другого реактора на АЕС Кршко. В уряді Словенії заявили, що рішення про будівництво буде прийнято до кінця 2027 року.

«Європі буде важко вийти з нинішньої енергетичної ситуації без максимального використання всіх технологій з відновлюваними джерелами енергії та ядерною енергією на передовій», – заявив прем'єр-міністр Словенії.

Під час візиту на єдину атомну електростанцію в країні Голоб додав, що «АЕС Кршко є синонімом стабільної, надійної та безпечної атомної електростанції. Якби таких електростанцій у Європі було більше, енергетична ситуація в Європі була б значно кращою».

На єдиній атомній електростанції Словенії Кршко розміщено реактор із водою під тиском потужністю 696 МВт, який виробляє приблизно третину електроенергії країни.

world-nuclear-news.org/Articles/Slovenian-PM-says-referendum-needed-for-new-nuclea">world-nuclear-news.org/Articles/Slovenian-PM-says-referendum-needed-for-new-nuclea

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Для схвалення нової ядерної
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15864-amerikanskaja-atomnaja-submarina-uss-rhode.html