Войти

❗️ російські війська використовують територію Курської АЕС для зберігання ракетного озброєння, – ГУР МО

❗️ російські війська використовують територію Курської АЕС для зберігання ракетного озброєння, – ГУР МО

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про використання військовими рф території Курської атомної електростанції та пов’язаних із нею підприємств для зберігання та обслуговування бойових ракет.

За даними розвідки, впродовж останніх кількох тижнів російські армійці завозили ракети до комплексів С-300 у підземні ангари підприємства «Курскатоменергоремонт» в районі селища Іваніно Курської області. А наприкінці жовтня туди ж прибули декілька цивільних вантажівок на іранських автомобільних номерах з невідомим вантажем.

ГУР МО не виключає, що таким чином рашисти використовують атомну станцію у військових цілях, прикриваючись важливістю і захищеністю ядерного об'єкта. Українські розвідники припускають, що на Курській АЕС приховано розміщують й обслуговують боєприпаси до ракетного озброєння та іранських БПЛА. Доволі ймовірна наявність у зазначених підземних сховищах також іранських балістичних ракет.

У розвідці наголошують, що ця інформація має стати предметом ретельної перевірки з боку представників відповідних міжнародних організацій, передусім МАГАТЕ.

gur.gov.ua/content/rosiiski-viiska-vykorystovuiut-terytoriiu-kurskoi-aes-dlia-zberihannia-raketnoho-ozbroiennia.html">gur.gov.ua/content/rosiiski-viiska-vykorystovuiut-terytoriiu-kurskoi-aes-dlia-zberihannia-raketnoho-ozbroiennia.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
❗️ російські війська використовують територію
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15693-vrio-komandujuschego-vojskami-tsentralnogo-voennogo.html