Войти

🇨🇳Китай виступає за ідею розширення БРІКС, - міністерство закордонних справ країни

DeepState UA

21-08-2023, 15:31
🇨🇳Китай виступає за ідею розширення БРІКС, - міністерство закордонних справ країни

💭«Пекін підтримує процес розширення БРІКС і вітає якнайшвидший вступ до "великої сім'ї" більшої кількості партнерів"», - заявили у відомстві.

🤔Неназваний чиновник заявив виданню Financial Times, що Китай намагається створити геополітичного конкурента G7:

🗣«Якщо ми розширимо БРІКС, щоб на неї припадала така ж частка світового ВВП, як і на G7, то наш колективний голос у світі стане сильнішим», - сказав чиновник газеті.

👤Сі Цзіньпін планує особисто відвідати саміт "Бразилія-Росія-Індія-Китай-ПАР" в Йоганнесбурзі, початок якого запланований на 22 серпня. Метою саміту, ймовірно, є саме обговорення правил прийому нових країн в об'єднання. Головний дипломат Південної Африки Аніл Суклал повідомив, що 23 країни офіційно виявили бажання доєднатись до групи, ще приблизно стільки ж висловили зацікавленість.

✍️Міністр закордонних справ Китаю заявив, що очікується продовження розвитку співпраці між сторонами і "намітить світліше майбутнє БРІКС". Зокрема, вагому частину уваги приділять саме відносинам між Китаєм та Африкою:

💭«Ми хотіли б спільно з ПАР продовжувати підтримувати одне одного в питаннях, що зачіпають основні інтереси та основні проблеми одне одного, спільно домагатися розвитку і відродження, робити позитивний внесок у формування багатополярного світу і розвиток демократії в міжнародних відносинах», - йдеться у заяві міністра.

🤔Незважаючи на те, що глава МЗС ПАР Наледі Пандор раніше заявила, що неправильно вважати потенційне розширення БРІКС як антизахідний крок, Китай розглядає БРІКС як інструмент для зміни балансу світового порядку - і робить для цього вагомі зусилля.
🇨🇳Китай виступає за ідею розширення
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/63088-vivchaj-anglijsku-2-ma-sposobami.html