Войти

У Хіросімі завершився саміт G7

DeepState UA

22-05-2023, 14:23
У Хіросімі завершився саміт G7. Його відвідали лідери 🇯🇵Японії, 🇩🇪Німеччини, 🇬🇧Сполученого Королівства, 🇮🇹Італії, 🇨🇦Канади, 🇫🇷Франції та 🇺🇸США. Також завітали голови 🇪🇺Ради Європи і Єврокомісії. Був запрошений і Президент України.

🗣Шарль Мішель заявив, що врегулювати "кризу" може "формула миру Зеленського" — виведення всіх військ московії, звільнення полонених, виплата репарацій та покарання:

💬"Ми стояли поряд з народом України з першого дня. І ми будемо підтримувати їх так довго, як це буде необхідно. Ми підтвердимо нашу підтримку зусиллям України з досягнення тривалого миру. ЄС підтримує формулу миру Зеленського".

💎Невдовзі після початку саміту, лідери G7 оголосили про посилення санкцій проти московії, зокрема проти компаній з сектору оборонки. 🇬🇧Велика Британія заборонила імпорт алмазів, міді, алюмінію та нікелю. Пізніше імпорт алмазів заборонили всі країни Великої Сімки.

✈️Низка країни заявили, що готові розпочати навчання українських пілотів. Зокрема, про це заявив і Джо Байден:

💬"Я сказав Зеленському, що США розпочнуть навчання українських пілотів на літаках четвертого покоління F-16, щоб підтримати здатність України себе захистити, щоб вони могли протистояти РФ та могли захистити себе краще, ніж раніше".

🏗Згадали й про післявоєнну відбудову України. Країни домовились провести спільну конференцію. Детальніше про це розказав Володимир Зеленський:

💬"Для нас відбудова України — це сигнал для всіх наших людей, що життя продовжується, це дуже важливо. Відбудова є, як швидка Fast Recoery Plan, так і глобальна відбудова. Є кілька напрямків: енергетика, особливо зелена енергетика, залізниця, те що для нас важливо, де нам потрібні японські сучасні технології, медицина. Але я думаю, що все це попереду і все буде з позитивним результатом, впевнений в цьому”.

😏"Зброю нададуть всі"
— підсумував саміт Зеленський.

💩московія вже встигла назвати цей саміт "інкубатором для русофобської риторики і антикитайської істерії". Не забули згадати і про "англосаксів", і про "сателітів Вашингтона".
У Хіросімі завершився саміт G7
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/46523-jak-programa-kropiva-zminju-hid.html