Войти

🇳🇪У Нігері стався військовий переворот

DeepState UA

27-07-2023, 13:54
🇳🇪У Нігері стався військовий переворот

🎥В ефірі національного телебачення країни Нігер з’явилося відеоповідомлення, в якому група солдатів заявляє, що вони усунули від влади президента Мохамеда Базума.

👤Зазначається, що главу держави затримали в його палаці вчора ввечері, а звернення по телебаченню запустили за кілька годин після того, як все сталося. На відео полковник Амаду Абдраман заявляє, що військові скинули президента “через погіршення ситуації з безпекою та погане управління”. Ймовірніше за все саме він і є лідером заколоту проти офіційного уряду та займе посаду президента, іншим варіантом є Генерал Моді Саліфа, котрий є найкращим другом промосковської хунти Малі та ПВК "Вагнера".

🇫🇷🇺🇸Загалом втрата цієї країні особливо болюче відгукнеться на Франції, оскільки в Нігері розташовані стратегічні уранові родовища, котрі є важливими для країни. Це втрата сьомої країни з 2020 року з-під контролю заходу та союзників, що ще більше сколихне загальну сферу впливу на Африку.

🗳Колишній президент країни відзначився активним продемократичним шляхом, та вимагав від заходу допомогу у боротьбі з терористами на території континенту. Крім того, Базум був одним із небагатьох африканських лідерів, який відмовився брати участь у путінському саміті-шоу «Росія – Африка», який нещодавно почався на болотах.
🇳🇪У Нігері стався військовий переворот
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/58502-ssha-ogolosili-pro-novij-paket.html