Войти

Цей пост — звернення до журналістів, блогерів та волонтерів, які регулярно припускаються помилок в ідентифікації підрозділів ЗСУ та ДФТГ

DeepState UA

17-06-2023, 15:40
Цей пост — звернення до журналістів, блогерів та волонтерів, які регулярно припускаються помилок в ідентифікації підрозділів ЗСУ та ДФТГ. Розбирати проблему будемо за фактичними помилками.

Помилка номер 1: Сили ТрО не відносяться до ЗСУ.

Аби пояснити в чому полягає проблема процитуємо Закон про основи національного спротиву:

"Територіальна оборона складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових.

Військова складова територіальної оборони включає органи військового управління, військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України, інші сили і засоби сил безпеки та сил оборони, які залучаються до виконання завдань територіальної оборони.

Провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони належить Силам територіальної оборони Збройних Сил України, до яких належать:

1) Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України;..."

Відповідно до Закону Сили територіальної оборони є частиною Збройних Сил України і є одними з окремих сил ЗСУ (на рівні з Силами спеціальних операцій, логістики, підтримки та Медичними силами).

Помилка номер 2: ДФТГ і ТрО ЗСУ це одне й те саме.

Як вже було зазначено вище територіальна оборона складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових. Якщо військову складову утворюють сили ТрО ЗСУ, то військово-цивільна складова може утворюватись за допомогою добровольчих формувань територіальних громад (або ДФТГ).

Діяльність добровольчих формувань територіальних громад здійснюється під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України за територіальним принципом. Однак, поняття ТрО ЗСУ та ДФТГ не є синонімічними.

Просимо звертати увагу на ці два факта. Неправильна ідентифікація приналежності підрозділів регулярно стає проблемою в комунікації з бійцями.
Цей пост — звернення до
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/51312-velika-voda-vidstupa-zalishki.html