Войти

Наразі зафіксовано 29 фактів загибелі журналістів, 17 фактів поранення та 12 фактів позбавлення права пересування

Наразі зафіксовано 29 фактів загибелі журналістів, 17 фактів поранення та 12 фактів позбавлення права пересування. 11 журналістів зараз знаходяться на непідконтрольній території, частина з них - в полоні.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції Максим Цуцкірідзе. Представники правоохоронних органів сьогодні звітували у Національній спілці журналістів України щодо розслідування воєнних злочинів Росії проти журналістів.

В Офісі Генпрокурора розглядають атаки і напади окупантів на українських журналістів не лише, як воєнні злочини, а як складову злочину геноциду. Заступник начальника профільного департаменту Офісу Генпрокурора Юрій Рудь підкреслив, що українські журналісти, разом з іншими патріотами України становлять найбільшу небезпеку для окупантів.

Також представники Нацполіції розповіли, що для розслідування вбивства журналістів Fox News Кувшинової та Закржевського у Горенці 14 березня 2022 року, будуть залучені супутникові знімки. Нагадаємо, що Олександра Кувшинова писала про цілеспрямовані атаки росіян на журналістів.

🇺🇦 Украина Сейчас
Наразі зафіксовано 29 фактів загибелі журналістів, 17 фактів поранення та 12 фактів позбавлення права пересування Наразі зафіксовано 29 фактів загибелі журналістів, 17 фактів поранення та 12 фактів позбавлення права пересування Наразі зафіксовано 29 фактів загибелі журналістів, 17 фактів поранення та 12 фактів позбавлення права пересування
preview
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/35892-ukrainskaja-komanda-i-vladimir-klichko.html