Войти

У 2022 році український експорт труб скоротився на 33,6%: що відбувається на внутрішньому ринку

У 2022 році український експорт труб скоротився на 33,6%: що відбувається на внутрішньому ринку

Що коїться зараз на внутрішньому ринку сталевих труб? Чи не втратимо ми взагалі цю галузь виробництва? UBNow поспілкувався з головою правління ТОВ НВП З ІІ "УКРТРУБОІЗОЛ" Сергієм Краснопольським.

Китай наступає. Європа захищається від дешевого імпорту
Сучасний ринок України труб великого діаметру - невеликий за обсягом споживання. І ті обсяги, які зараз є, повністю забезпечують діючі трубні заводи України.

Крім проблем, пов’язаних з війною, трубники борються з конкуренцією іноземних виробників труб великого діаметру на внутрішньому ринку. Китай стимулює свій експорт у інші країни. А країни Європи намагаються захиститися від дешевого імпорту.

Дешева китайська продукція витісняє українського виробника
Постачальники китайської продукції на публічних закупівлях можуть дати ціну на пару відсотків нижче українського виробник. І в підсумку перемогти. Так наприклад, відбувалось на торгах АТ «Укргазвидобування», Оператор ГТС тощо. Такий стан справ завдає збитків економіці України. Це заробітна плата та податки, споживання українських матеріалів та ресурсів, робочі місця.

Як захистити українську трубну галузь
Захищати українських виробників, забезпечувати розвиток трубної галузі вітчизняної промисловості має держава, зокрема, Міністерство економіки України.

Є механізми, які можуть захистити галузь. Це антидемпінг та локалізація бізнесу. Як варіант – введення мита на китайську продукцію.

Роботу по захисту внутрішніх виробників сталевих труб від дешевої китайської продукції ініціювала Асоціація трубних виробників країни ОП «Укртрубопром». Мова йде про включення сталевих труб великого діаметру до переліку локалізованих. І це рішення має бути прийняте не після війни, а вже зараз.

UBNow > Підписатися
У 2022 році український експорт
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/66901-glava-pentagona-vpervye-pogovoril-s.html