Войти

Скандал з закупівлею форми для Міноборони - замовна кампанія заради боротьби за крісло міністра - експерт

Скандал з закупівлею форми для Міноборони - замовна кампанія заради боротьби за крісло міністра - експерт

Піднята на останньому засіданні антикорупційного комітету ВР тема із закупівлею за завищеними цінами форми для військових розслідується з жовтня 2022 року. І відповідальні за ці махінації екс-заступник міністра оборони Шаповал та екс-керівник департаменту закупівель Хмельницький знаходяться під слідством, - йдеться в статті експерта Тараса Загородього.

«Якщо так, то постає питання - чому стара справа спливає саме зараз в якості скандалу?», - пише експерт.

За його версією, мова йде про замовну кампанію задля боротьби за крісло міністра оборони.

Загородній зазначає, що серед ймовірних прізвищ, які звучать в якості нового міністра чи замміністра оборони присутнє і прізвище виконавчої директорки «Центру протидії корупції» Дар‘ї Каленюк. Яка запам’яталася українцям в тому числі в якості людини, яка намагалася не допустити спецконфіскаціі активів Януковича в державний бюджет.

«Ініціаторкою останнього скандалу є народна депутатка, голова Антикорупціного комітету Анастасія Радіна, яка була членом ЦПК до свого обрання в парламент», - йдеться в матеріалі.

Експерт зазначає, що з цього року в МО почалися системні зміни на краще: тилові закупівлі повернули в Prozzoro. Була обрана Антикорупційна рада, де є у тому числі авторитетні представники громадськості. Покращилася ситуація із закупівлею зброї та боєприпасів.

«Для нашої країни стоять інші завдання – реформувати Міноборони для забезпечення перемоги. Тому ці розмови про звільнення Резнікова, якого наче хочуть замінити на жінку чи ще когось, не вважаю доцільним», - додає Загородній.

🇺🇦 Украина Сейчас / Подписаться
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/64011-izmenenij-v-mobilizatsii-ozhidat-ne.html