Войти

Помилка 2023: Україна втратила можливість боротися за проведення ЧС-2030 через корупцію керівника УАФ Андрія Павелка

Помилка 2023: Україна втратила можливість боротися за проведення ЧС-2030 через корупцію керівника УАФ Андрія Павелка.

Цього тижня не тільки футбольну спільноту, але й всіх, хто вболіває за майбутнє країни, сколихнула новина, що Україна, ймовірно, втратила шанс на проведення Чемпіонату світу-2030. Україну виключили зі спільної заявки на проведення ЧС-2030 з Іспанією і Португалією. Нашу країну замінить Марокко.

На офіційних сайтах Іспанської та Португальської футбольних федерацій окреслюється водночас і «українське питання»: «Участь України у проекті уточнюватиметься згодом у зв’язку з ситуацією, в якій перебувають країна, а також президент Української футбольної асоціації Андрій Павелко, наразі відсторонений від виконання своїх обов’язків».

Сумний фінал історії, яка починалася для України так оптимістично. «Спільна заявка Іспанії, Португалії та України на проведення чемпіонату світу з футболу-2030 – більше, ніж символ віри в нашу спільну перемогу», – написав 5 жовтня минулого року у своєму твіттері Володимир Зеленський, дякуючи партнерам за солідарність і підтримку.

Але судові справи проти Павелка та нинішнього керівництва УАФ, пов’язані з їхньою корупцією, стали відомі ФІФА, тому й реалізувався варіант із Марокко.

Чи є ще надія? Безперечно, так. Але для цього потрібно відновити довіру та імідж і таки виправити «помилку 2023».

Детальніше: https://footballhub.ua/pomylka-2023-ukraina-vtratyla-mozhlyvist-borotysia-za-provedennia-chs-2030-cherez-koruptsiiu-andriia-pavelka.

🇺🇦 Украина Сейчас
Помилка 2023: Україна втратила можливість
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/36401-chislo-ranenyh-v-rezultate.html