Войти

Кібершахраї зламали сервери ДУ «Держгідрографія» для отримання 3 млн доларів: деталі

Кібершахраї зламали сервери ДУ «Держгідрографія» для отримання 3 млн доларів: деталі

Як повідомляє УНІАН, мова йде про кібершахраїв на чолі з вінничанкою, яка наразі проживає у місті Київ, Оленою Крикун. Жінка організувала злом серверу державного підприємства «Держгідрографія» та використовуючи його внутрішні дані здійснила розсилку меседжів, що дискредитували потужну міжнародну ІТ-компанію, що давно працює в Україні. Ці повідомлення шахраїв надходили на електронні адреси інвесторів та контрагентів фірми.

Власне, за задумом Олени Крикун, айтішники мали заплатити їй 3 мільйони доларів США за нерозголошення нібито відомої їй конфіденційної інформації. У висновку не отримавши коштів Крикун звернулась до представників криміналітету з числа громадян Албанії та перейшла до силового тиску на підприємців погрожуючи фізичною розправою.

До слова, відомою є і сума, яку Олена Крикун пообіцяла у якості «винагороди» за розправу над айтішниками - 50 тисяч доларів.

Наразі поліцією розпочато кілька кримінальних проваджень та проводяться слідчі дії щодо встановлення її місцеперебування. Оперативний супровід здійснюється Управлінням стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Тож якщо ви стали жертвою цього злочинного угрупування або ж вам відомі і інші факти її злочинів, просимо повідомити про це до правоохоронних органів.

🇺🇦 Украина Сейчас
Кібершахраї зламали сервери ДУ «Держгідрографія»
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/26144-gbr-provelo-obyski-u-predatelja.html