Войти

Зеленський повернувся з турне по західним країнам

Зеленський повернувся з турне по західним країнам. Розбираємось, які домовленості були досягнуті:

▪️18 вересня президент прибув у США, де виступив на засіданнях Генеральної асамблеї ООН та Ради безпеки ООН. За час поїздки Зеленський тет-а-тет зустрівся з вищими посадовцями чи президентами щонайменше 6 країн.

▪️США виділяють Україні пакет на $325 млн. І України нібито секретно отримає ATACMS, хоча офіційно Білий дім це заперечує. Окрім того, Україна та США домовились спільно виробляти зброю, це історична річ.

▪️Канада виділила нам пакет на $482 млн після зустрічі Зеленського та прем'єра Трюдо. Окрім того, країна розширила санкції проти рф та надала інструкторів для навчання на F-16.

▪️Німеччина прийме наступну конференцію з питань відновлення нашої держави у червні 2024 року. Таке рішення прийняли після зустрічі Зеленського та Шольца.

▪️Після зустрічі Зеленського з президентом Бразилії, домовилися продовжити роботу в зустрічах щодо української «формули миру». Це важливо для геополітики, оскільки бразильский президент Лула да Сілва має частково проросійські погляди, які потрібно змінити.

▪️На зворотньому шляху обговорив з лідером Судану діяльність вагнерівців в Африці (нагадаю, що в останні тижні у бойовиків почалися проблеми – то їх вантажні літаки падають, то їх союзників атакують невідомими дронами)

В цілому, дуже результативна вийшла поїздка 💪

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
Зеленський повернувся з турне по
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/69245-a-dollar-stoit-uzhe-pod.html