Войти

Україна активно взялася за Чорноморський флот рф:

Україна активно взялася за Чорноморський флот рф:

▪️З початку 2022 до червня 2023 було знищено 17 військових кораблі рф загальною вартістю близько $888 млн та пошкоджено ще 5 кораблів.

▪️Але через кілька місяців після того, як Україна отримала британські Storm Shadow, атак стало значно більше – в тому числі і завдяки морським дронам, які ми постійно розвиваємо. У рф було 13 великих десантних кораблів у Чорному морі. А зараз залишилось вже вісім.

▪️З липня 2023 було пошкоджено чи знищено «Оленегорский горняк», танкер «Сіг», ракетний корабель «Самум», «Минск», підводний човен «‎Ростов-на-Дону», два російських корабля типу «Василій Биков» та ще кілька суден.

▪️Окрім того, ЗСУ почали бити по судноремонтним заводам у Севастополі (13 вересня) та штабам Чорноморського флоту рф (20 вересня та 22 вересня). Тепер рф буде складно ремонтувати пошкоджені кораблі і керувати флотом.

▪️Окрім того, за останні 10 днів це вже третя серйозна атака на Севастополь. Зеленський раніше попереджав, що якщо рф не перестане бити по українськи портам, під кінець війни у них не залишиться кораблів. рашисти не послухались, і ось наслідки 🔥

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
Україна активно взялася за Чорноморський
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/68946-zsu-pidtverdili-udar-po-shtabu.html