Войти

Лише за квітень 22-го Міноборони підписало з маловідомою польською компанією «Alfa» контрактів на поставку захисного обладнання, військової техніки та боєприпасів на суму більше 22 мільярдів гривень і

Лише за квітень 22-го Міноборони підписало з маловідомою польською компанією «Alfa» контрактів на поставку захисного обладнання, військової техніки та боєприпасів на суму більше 22 мільярдів гривень і отримало зірвані контракти.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів «Української Правди». Бронежилети та плити поставлені з значною затримкою, захисні шоломи повернуті як неякісні, гаубиці в незадовільному стані, припасів до «Градів» – поставлена третина. А й ще контрактували ту ж саму продукцію через державного імпортера «Прогрес», але за вищою ціною.

Керував контракти з «Alfa» колишній заступник міністра оборони України, а зараз заступник директора «Прогресу» Олександр Миронюк – той самий, у якого в дивані слідчі знайшли мільйони різної валюти.

На початку 2023-го «Alfa» мала заборгованості перед МОУ на суму більше 3,5 млрд. грн і винно десятки мільйонів Євро штрафів. Українська армія рік не отримувала критично важливого озброєння і не могла законтрактувати його в іншому місці, бо «Alfa» вивела гроші з країни.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
Лише за квітень 22-го Міноборони
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/64390-kogda-pereputal-glavu-sbu-maljuka.html