Войти

Далекобійні ракети Taurus: що в них особливого і чи передасть їх нам Німеччина?

Далекобійні ракети Taurus: що в них особливого і чи передасть їх нам Німеччина?

Taurus – крилата ракета класу «повітря-поверхня», її операційна дальність – 500+ км, маса бойової частини – 481 кг. Taurus є подібною до Storm Shadow та SCALP-EG, які нам же передали, але вона має одну велику перевагу – в її бойовій частині використовується тандемна бетонобійна боєголовка MEPHISTO для ураження укріплених цілей або об’єктів інфраструктури.

Дана ракета дуже потужна, але є чимало перепон для її передачі Україні. Насамперед – це кількість Taurus на озброєнні німецької армії. Берлін має 600 таких ракет, з яких за повідомленнями ЗМІ лише 150 одиниць перебувають у льотному стані. Я думаю, що насправді придатних ракет більше, але питання у тому, на яку кількість розраховувати можемо ми?

Тепер щодо політичного аспекту, думаю всім зрозуміло, що Німеччина нічого не робить без консультацій зі США. Вчора вже з’явилася інформація, що Берлін готовий передати ракети Taurus Україні, але тільки разом з американськими балістичними ракетами «ATACMS». Тому останнє слово за Байденом, так було і з «Леопардами», німці погодились на передачу лише після того, як США їх запевнили , що нададуть нам «Abrams». Шольц максимально страхується і не хоче брати на себе відповідальність, тому і оглядається на Байдена.

Отож, я вважаю, що ми отримаємо Taurus і «ATACMS» майже одночасно. Але питання у кількості, якщо їх нам умовно передадуть по 10 штук – це сильно не вплине на війну. А от якщо ми їх отримаємо у кількості 50+ одиниць тоді це буде потужний аргумент. Просто уявіть, Storm Shadow/SCALP EG, Taurus і «ATACMS» на озброєнні ЗСУ, за таких умов логістика рашистів буде повністю знищена за досить короткий час, а Кримському мосту – точно буде кінець. Комбіновані удари з таким різновидом ракет, а також використанням різних дронів не залишать жодного шансу для руснявого ППО.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
Далекобійні ракети Taurus: що в
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/61673-zsu-rozkopujut-po-pjat-min.html