Войти

⚡️ На РАЕС відбулося виїзне засідання Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за участі президента Енергоатома Петра Котіна та керівництва станції

⚡️ На РАЕС відбулося виїзне засідання Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за участі президента Енергоатома Петра Котіна та керівництва станції

16 листопада 2023 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін і члени Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг разом провели виїзну робочу нараду на Рівненській АЕС.

Петро Котін презентував присутнім показники діяльності Компанії за 10 місяців 2023 року та подякував парламентарям за сприяння ефективній роботі атомної енергетики в умовах російського повномасштабного вторгнення.

Зокрема, він повідомив, що в межах підготовки до ОЗП 2023-2024 рр. Енергоатом виконав 480 заходів, і це 100% запланованого. Фактичне скорочення термінів ремонтних робіт на енергоблоках сумарно становило 56 діб, що дало можливість виробити ще 1,183 млрд кВт-год електроенергії.

Наголосимо, що додаткове виробництво електроенергії атомними станціями позитивно впливає на стабільність всієї енергосистеми та економіки України.

«Дякую, що знайшли час завітати на атомну електростанцію й пересвідчитися у тому, що атомники докладають максимум зусиль для успішного проходження опалювального сезону, гарантують наявність електроенергії в кожному будинку кожного українця та забезпечують ядерну і радіаційну безпеку», – підкреслив Петро Котін.

Своєю чергою голова Комітету Андрій Герус подякував атомникам за їхню працю і підкреслив, що робота НАЕК є надзвичайно важливою для України. Він запевнив, що держава сприятиме зміцненню та розбудові вітчизняної енергетичної галузі і головну роль у цьому відіграватиме Енергоатом:

«Торік восени, за дуже складного становища в країні полегшення настало саме тоді, коли запустили енергоблок Рівненської АЕС. За це вам кажемо «спасибі» не лише я та Комітет, а й вся Україна. Дуже дякуємо за цю роботу. Ми хочемо, щоб ядерна галузь мала майбутнє в Україні, працюватимемо над цим разом».

Також члени Комітету мали змогу ознайомитися з роботою енергоблоку №4, відвідати його машинну залу та блочний щит управління.

Нагадаємо, у вересні 2023 року виїзне засідання підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки відбулося на Хмельницькій АЕС. Разом з президентом Енергоатома народні депутати проінспектували хід проєктних і ремонтно-відновлювальних робіт з добудови 3-го та 4-го енергоблоків.

#новини_компанії #РАЕС

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚡️ На РАЕС відбулося виїзне
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/77278-zsu-kontratakuvali-i-prosunulisja-poblizu.html