Войти

🇨🇭У Швейцарії дійшли висновків, що продовження терміну експлуатації АЕС зменшить витрати на енергосистему та закриє дефіцит енергії взимку

🇨🇭У Швейцарії дійшли висновків, що продовження терміну експлуатації АЕС зменшить витрати на енергосистему та закриє дефіцит енергії взимку

Швейцарська корпоративна спілка Economiesuisse, метою діяльності якої є розвиток економіки країни, провела дослідження щодо необхідності продовження строку роботи національних АЕС.

У Швейцарії експлуатуються чотири ядерних реактори: АЕС Beznau працює двома енергоблоками, а також по одному на АЕС Gösgen та Leibstadt. Всі разом у 2022 році вони забезпечили 36% потреб країни в електроенергії.

У звіті зазначається, що збільшення терміну експлуатації швейцарських атомних електростанцій зменшить витрати на енергетичну систему приблизно на 11,4 млрд євро та закриє дефіцит електроенергії взимку, через який Берну в найхолодніші місяці доводиться імпортувати електроенергію. До того ж будівництво нових блоків зможе зміцнити енергетичну безпеку Швейцарії.

Оператори Axpo Holding AG і Alpiq Holding AG вже збільшили запланований термін експлуатації станцій до 60 років і вивчають можливість подальшого продовження – до 80 років.

Нагадаємо, 2 листопада 2023 року в Україні схвалено рішення про можливість продовження ще на 10 років довгострокової безпечної експлуатації енергоблока №1 Південноукраїнської АЕС, який має потужність 1000 МВт. І вперше всі необхідні для цього процедури й експертизи проводилися згідно із західними стандартами та без тривалого відключення блоку. Тож іще 50 років він працюватиме, виробляючи електроенергію для держави.

nucnet.org/news/longer-nuclear-lifetimes-would-reduce-system-costs-and-close-winter-energy-gap-11-4-2023">nucnet.org/news/longer-nuclear-lifetimes-would-reduce-system-costs-and-close-winter-energy-gap-11-4-2023

#новини_компанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
🇨🇭У Швейцарії дійшли висновків, що
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/77271-polski-perevizniki-jaki-protestujut-na.html