Войти

🇦🇺 В Австралії учень 11-го класу наполегливо радить скасувати заборону на використання ядерної енергії в країні

🇦🇺 В Австралії учень 11-го класу наполегливо радить скасувати заборону на використання ядерної енергії в країні

17-річний проядерний активіст Вілл Шекел став засновником першої в Австралії молодіжної кампанії за ядерну енергетику – Nuclear for Australia.

Підліток має стійке бажання зробити свій внесок у боротьбу з кліматичними проблемами.

«Позиція Австралії щодо зміни клімату просто незручна, бо, якщо вона не включає ядерну енергію – найчистіший вид виробництва електроенергії… – то який [в ній] сенс?» – дивується Вілл. Та додає, що жодна нація не змогла успішно здійснити «безвуглецевий перехід» без значних потужностей ядерної чи гідроенергетики.

Також хлопець докладає максимум зусиль для зняття заборони з розвитку атомної енергетики. Він зібрав близько 10 тисяч підписів під петицією та виступив перед комітетом Сенату Австралії.

Тепер Вілл Шекел збирається відвідати Конференцію ООН зі зміни клімату 2023 року, що відбувається в Дубаї, та сподівається вплинути на думку присутніх щодо ролі ядерної енергетики.

«Справа в тому, що якщо Австралія хоче серйозно ставитися до зміни клімату і якщо світ хоче мати можливість вирішити цю проблему, то ми не можемо зробити це лише за допомогою відновлюваних джерел енергії й атомна енергетика має бути частиною цього рішення…» – наголошує він.

skynews.com.au/australia-news/year-11-student-will-shackel-pushing-hard-for-australia-to-address-climate-change-by-ending-nuclear-energy-ban/news-story/cf74a1cd5cca2b3b9e538146f3ff7889?amp">skynews.com.au/australia-news/year-11-student-will-shackel-pushing-hard-for-australia-to-address-climate-change-by-ending-nuclear-energy-ban/news-story/cf74a1cd5cca2b3b9e538146f3ff7889?amp

#атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
🇦🇺 В Австралії учень 11-го
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/77201-u-hersonskij-oblasti-u-rashistiv.html