Войти

⚛️ Енергоатом та Westinghouse домовились прискорити організацію виробництва ядерного палива за технологією Westinghouse в Україні

⚛️ Енергоатом та Westinghouse домовились прискорити організацію виробництва ядерного палива за технологією Westinghouse в Україні

29 вересня відбулась онлайн-зустріч президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна з керуючим директором Westinghouse Electric Sweden Азізом Дагом, на якій сторони обговорили прискорення співпраці в існуючих проєктах, зокрема, – організації виробництва ядерного палива для забезпечення потреб АЕС за технологією Westinghouse на потужностях Енергоатому.

Сторони підбили підсумки завантаження першої партії ядерного палива, яке було вироблено компанією Westinghouse Electric Sweden AB за участі фахівців НАЕК «Енергоатом», в один з реакторів РАЕС і домовились про терміни постачання нових партій ядерного палива Westinghouse для ВВЕР-440.

Відтак, враховуючи позитивний український досвід заміщення російського палива, стрімке прагнення європейських країн до енергетичної незалежності і поступової відмови від російських послуг в сфері виготовлення ядерного палива, Westinghouse планує пришвидшити виробництво компонентів до ядерного палива та розпочати постачання відповідних паливних збірок ВВЕР-440 на європейські АЕС.

Також дуже важливо створити додаткові потужності з виробництва ядерного палива для покриття світових потреб, що зростають. Виробнича лінія Енергоатому буде допомагати вирішенню саме цих питань.

Westinghouse і Енергоатом домовилися прискорити будівництво лінії виробництва тепловиділяючих збірок для ядерних реакторів за технологією Westinghouse на потужностях Енергоатому в Україні.

Нагадаємо, що відповідно до існуючих угод, лінію виробництва планувалося розгорнути в Україні у 2026 році.

#новини_компанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚛️ Енергоатом та Westinghouse домовились
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/70143-tsej-tizhden-znachno-posiliv-nashu.html