Войти

⚛️ Голова секції Європейської економічної комісії ООН Шарлотта Гріффітс під час Всесвітнього ядерного симпозіуму 2023 зауважила, що роль ядерної енергетики у декарбонізації – важлива, адже ядерна гене

⚛️ Голова секції Європейської економічної комісії ООН Шарлотта Гріффітс під час Всесвітнього ядерного симпозіуму 2023 зауважила, що роль ядерної енергетики у декарбонізації – важлива, адже ядерна генерація здатна постачати «безперебійну електроенергію та тепло цілодобово».

За її словами, низка секторів промисловості, зокрема, сталеливарна, цементна, транспортна та хімічна промисловості, спричиняють понад 40% глобальних викидів CO2. І ці галузі потребують надійних, доступних джерел енергії. Однак задовольнити потреби в енергетиці з низьким вмістом вуглецю буде складним завданням.

«А атомна енергетика є одним із небагатьох варіантів, які можуть зробити це ефективно», – підкреслила голова секції Європейської економічної комісії ООН.

Участь у Всесвітньому ядерному симпозіумі 2023 взяв і президент Енергоатома Петро Котін. Під час заходу він зустрівся з низкою партнерів Компанії: Cameco, Westinghouse, Urenco – та провів зустрічі із генеральною директоркою Всесвітньої ядерної асоціації (WNА) Самою Більбао-і-Леон, очільником Експортно-кредитного агентства Великої Британії (UKEF) Тімом Рідом та членом Виконавчого комітету компанії Orano, старшим виконавчим віцепрезидентом по роботі з клієнтами та стратегії Жаком Пейтьє.

Крім того, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та президент американської компанії ConverDyn Малкольм Крітчлі підписали угоду про конфіденційність та меморандум про взаєморозуміння у сфері конверсії урану.

world-nuclear-news.org/Articles/Nuclear-industry-ready-to-help-end-users-cut-emiss">world-nuclear-news.org/Articles/Nuclear-industry-ready-to-help-end-users-cut-emiss

#атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚛️ Голова секції Європейської економічної
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/67163-estonija-zaboronja-z-1000-13.html