Войти

⚛️ Швидке розгортання інноваційних реакторних технологій є необхідним імперативом національної безпеки США

⚛️ Швидке розгортання інноваційних реакторних технологій є необхідним імперативом національної безпеки США

Таке переконання висловила президентка Nuclear Energy Institute (NEI) Марія Корснік.

Вкрай важливо, заявила вона, щоб Сполучені Штати залишалися лідером в ядерній галузі попри дедалі більшу конкуренцію з боку російських і китайських компаній, які мають широку державну підтримку. А політичний контроль і скоординоване офіційне фінансування надають відчутні ринкові переваги. Тож і американська влада має подбати про стабільність атомної галузі та протистояти «агресивній» конкуренції з боку росії та Китаю.

Очільниця NEI заявила, що для цього в шести ключових сферах необхідно провести реформи, які зроблять умови більш сприятливими для американських компаній:

1️⃣ Оптимізувати «механізми» Комісії з ядерного регулювання (NRC).

2️⃣ Налагодити безпечне, надійне, постачання власного ядерного палива.

3️⃣ Забезпечити додаткову федеральну фінансову підтримку для істотного прискорення розгортання передових технологій в країні.

4️⃣ На державному рівні сприяти просуванню американських «ядерних» компаній за кордоном, зробивши це частиною зовнішньої політики та глобальної економічної стратегії.

5️⃣ Відновити дію закона Прайса-Андерсона, згідно з яким держава має виступати своєрідним «ядерним страхувальником» для всіх АЕС.

6️⃣ Уніфікувати стратегію і практичні підходи щодо зберігання свіжого ядерного палива та поводження з відпрацьованим.

«Це унікальний і вдалий час, щоб зосередитися на ядерній енергетиці, – сказала Марія Корснік. Прогнозується, що попит на атомну енергію в США та в усьому світі різко зросте, і галузь готова відігравати ключову роль в досягненні енергетичної безпеки країни та скороченні викидів вуглекислого газу».

nucnet.org/news/nuclear-industry-leader-proposes-reforms-in-bid-to-head-off-aggressive-competition-from-russia-and-china-7-4-2023">nucnet.org/news/nuclear-industry-leader-proposes-reforms-in-bid-to-head-off-aggressive-competition-from-russia-and-china-7-4-2023

#атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚛️ Швидке розгортання інноваційних реакторних
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/58498-u-pentagoni-pidtverdili-vidilennja-novogo.html