Войти

⚛️ Перший малий модульний реактор отримав сертифікат Комісії з ядерного регулювання в США

⚛️ Перший малий модульний реактор отримав сертифікат Комісії з ядерного регулювання в США

Комісія з ядерного регулювання (NRC) оголосила про першу в історії сертифікацію конструкції малого модульного реактора (ММР), що є великим кроком у процесі розробки покоління нових і більш гнучких ядерних реакторів.

NRC схвалила проєкт реактора від NuScale Power, зробивши його першим проектом ММР, сертифікованим регулятором, і лише сьомим проєктом реактора, дозволеним для використання в Сполучених Штатах.

«Малі модульні реактори більше не є абстрактним поняттям», — сказала Кетрін Хафф, помічник міністра ядерної енергетики Міністерства енергетики. «Вони реальні та готові до розгортання завдяки наполегливій роботі NuScale, університетської спільноти, наших національних лабораторій, галузевих партнерів і NRC».

NuScale Power, яка отримала контракт на будівництво електростанції ММР на території Національної лабораторії штату Айдахо, пропонує реактор, який зможе генерувати 50 МВт електроенергії. Таких можна розмістити 12 на одному майданчику і цього буде достатньо для покриття 780 000 споживачів.

Компанія шукає можливості підвищити ефективність, щоб кожен модуль міг генерувати до 77 МВт. Очікується, що NRC перегляне їхню заявку цього року. За планом, перший модуль буде введено в експлуатацію до 2029 року.

NuScale Power має 19 підписаних і діючих внутрішніх і міжнародних угод щодо розгортання заводів ММР у 12 різних країнах, включаючи Польщу, Румунію, Чехію та Йорданію.

Нагадаємо, Енергоатом та NuScale у вересні 2021-го підписали меморандум про співпрацю у сфері будівництва ММР в Україні.

energy.gov/ne/articles/nrc-certifies-first-us-small-modular-reactor-design">energy.gov/ne/articles/nrc-certifies-first-us-small-modular-reactor-design

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚛️ Перший малий модульний реактор
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/27823-zamestitel-reznikova-podal-v-otstavku.html