Войти

Відновлення авіасполучення: як скоро в Україні запрацює цивільна авіація?

Відновлення авіасполучення: як скоро в Україні запрацює цивільна авіація?

Ексклюзивно для телеграм-каналу Труха⚡️Україна голова Державної авіаційної служби, народні депутати, військові та експерти діляться своїми думками щодо ініціативи одного з учасників ринку авіаперевезень про можливе відновлення авіасполучення між Україною та світом вже до кінця цього року. Розповіли також, де (ймовірно) аеропорти запрацюють в першу чергу?!

▪️Голова Державної авіаційної служби України, Олександр Більчук

Передусім польоти виконуються тільки тоді, коли рівень безпеки знаходиться на прийнятному рівні. Для цього постійно проводяться спеціальні аналізи, тому тут все залежить від ситуації. Тож, на сьогоднішній день, дуже складно коментувати цю тему. Щодо історії з Ryanair, то це господарюючий субʼєкт іноземної держави – можливо у них така стратегія.

▪️Речник Повітряних Сил ЗСУ, Юрій Ігнат

Перше: будь-яке летовище, яке функціоную, буде одразу атаковане. Друге: яка страхова компанія візьме на себе таку відповідальність, якщо за лічені хвилини з території росії, чи білорусі може прилетіти «Кинджал» (не один, а декілька одразу)?! У нас йде гаряча війна, тому такі розмови про відновлення авіасполучення виглядають дуже дивно.

▪️Народна депутатка України, фракція «Слуга народу», Євгенія Кравчук

Відповідне рішення ухвалює Європейське агентство з питань безпеки авіації, а також це має бути рішення страхових компаній, що вони підтверджують страховку бортів, які будуть працювати в Україні. Це два основних моменти. Одного тільки рішення авіакомпанії – недостатньо. Ми не можемо порівнювати нашу ситуацію з Ізраїлем.

▪️Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, Роман Світан

Это возможно. Хорошо укрепленный аэродром, в плане ПВО, может уничтожать все ракеты на 100%. Поэтому, для самолетов проблем никаких не будет. Даже если в наше воздушное пространство заходят выпущенные ракеты – никаких проблем не будет. Это очень хорошая инициатива по открытию воздушных портов.

▪️Народний депутат України, фракція «Голос», Роман Костенко

Не час відновлювати авіасполучення, поки ворог постійно присутній в нашому повітряному просторі, завдає удари з неба і має засоби, які можуть вражати літаки на великій відстані. Коликоли ми розставляємо пріоритети правильно і обираємо між бізнесом і безпекою, ми повинні в першу чергу думати про життя людей. Ніхто не може гарантувати безпеку польотів за існуючих умов.

▪️Авіалюбитель, Олександр Глущенко

У нас є Львів, там де є інфраструктура, у нас є Ужгород – в принципі, якщо буде забезпечено захист неба у цих двох містах, то з цих двох міст можна почати модель польотів за Ізраїльським прикладом. Тим паче, що Львів та Ужгород знаходяться, фактично, на кордоні. Тож, якщо така система буде побудована, можна буде забезпечити захист цивільної авіації.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/58295-pantsir-na-dahu-shtab-kvartiri-minoboroni.html