Войти

🏗 Керівництво Словенії підтримує проєкт будівництва нового блоку на АЕС Krsko

🏗 Керівництво Словенії підтримує проєкт будівництва нового блоку на АЕС Krsko

Уряд Словенії ухвалить принципове рішення щодо нового ядерного проєкту під назвою JEK2 до 1 серпня, заявив прем’єр-міністр Роберт Голоб. Він наголосив, що країна залишається ядерною.

І додав: хоча європейські країни мають різні погляди на атомну енергетику, він переконаний, що: «зрештою атомна енергетика виявиться, напевно, майже єдиним надійним джерелом основної енергії для Європи... Словенія, на жаль, не має надлишків енергії й змушена чимало її імпортувати. Тому треба нарощувати власне виробництво».

АЕС Krško належить і управляється Nuklearna Elektrarna Krško (NEK), якою спільно володіють Хорватська Hrvatska elektroprivreda (HEP Group) і Словенська GEN Energija. Оператор розглядає можливість збільшити планову встановлену потужність з 1100 МВт, яка була затверджена регулятором.

Наразі на Krško експлуатується один реактор із водою під тиском потужністю 696 МВт. Це єдина атомна електростанція в Словенії, і вироблена на ній електроенергія покриває приблизно третину національних потреб.

world-nuclear-news.org/Articles/Slovenia-pushing-ahead-with-JEK-2-new-nuclear-proj">world-nuclear-news.org/Articles/Slovenia-pushing-ahead-with-JEK-2-new-nuclear-proj

#атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | EA
🏗 Керівництво Словенії підтримує проєкт
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/53329-rumunija-obira-partnera-dlja.html