Войти

Шведські інженери з Dämningsverket ще в жовтні змоделювали прорив дамби на Каховській ГЕС, — Сornucopia

Шведські інженери з Dämningsverket ще в жовтні змоделювали прорив дамби на Каховській ГЕС, — Сornucopia

Інженери повідомили, що найважчі наслідки повені припадуть на лівий берег Дніпра. Фахівці передбачали, що хвиля заввишки 4-5 метрів вдарить по Антонівському мосту в Херсоні приблизно через 19 годин після прориву (тобто до вечора 6 червня). Права притока Дніпра Інгулець вийде з берегів, а через 4-5 днів повінь торкнеться річки Південний Буг у Миколаєві. Херсон здебільшого не буде затоплений, повінь торкнеться тільки порту і району доків.

Будуть затоплені населені пункти на обох берегах Дніпра. Не виключені жертви серед жителів. Через 50 годин після прориву дамби повністю затопить Кінбурнську косу - перешийок за дельтою Дніпра. Пік потужності повені - 14 тисяч кубометрів води на секунду. Для порівняння, у спокійних умовах Дніпро несе 2400 кубометрів води на секунду, а Ніагарський водоспад - 2400 м3/с. Інженери також виходили з того, що вибух знесе всі прольоти дамби (200 метрів). Зафіксовано прорив 11 із 28 прольотів.

Україна Online | Підписатись
Шведські інженери з Dämningsverket ще в жовтні змоделювали прорив дамби на Каховській ГЕС, — Сornucopia Шведські інженери з Dämningsverket ще в жовтні змоделювали прорив дамби на Каховській ГЕС, — Сornucopia Шведські інженери з Dämningsverket ще в жовтні змоделювали прорив дамби на Каховській ГЕС, — Сornucopia
preview
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/49416-vasil-maljuk-pro-pidriv-grebli.html