Войти

На Заході стурбовані тим, що санкції спричиняють зростання побоювань у бізнесу в Україні та використовуються для «віджимання бізнесу» – пише загальноєвропейське видання POLITICO

На Заході стурбовані тим, що санкції спричиняють зростання побоювань у бізнесу в Україні та використовуються для «віджимання бізнесу» – пише загальноєвропейське видання POLITICO

Журналісти POLITICO поспілкувались з керівниками корпорацій. Ті кажуть, що компанії стикаються із сумнівними кримінальними звинуваченнями або додаються силовиками до списків санкцій «на дуже невизначених підставах». Гендиректор «Смарт-холдингу» Юлія Кір'янова кілька місяців бореться за порятунок свого підприємства від рейдерського захоплення. На її думку війна Росії проти України використовується впливовими гравцями для збагачення шляхом грабежу конкурентів.

Її компанія була заснована мільярдером Вадимом Новинським, але він не бере участі в управлінні з 2013 року в 2022 році віддав перевагу церкві бізнесу і вийшов зі складу акціонерів. Але, незважаючи на це, на вимогу силовиків суд наклав арешт на активи "Смарт-холдингу" на $96 млн, включаючи 30 газових свердловин. Роботу низки підприємств паралізовано, компанія змушена звільняти тисячі людей.

За кілька годин до обшуків силовиків, Кір’янова отримала пропозицію про викуп газових активів від іноземних інвесторів – британських та американських, які заявили, що у них не виникне жодних проблем, оскільки «вони зможуть вирішити будь-які питання з чиновниками. Вони пропонували купити підприємства за третину їхньої вартості.

POLITICO пише, що дії проти успішних компаній в Україні викликають ризик відлякати іноземних інвесторів, посилюючи неспокій щодо корупції в країні.

Україна Online | Підписатись
На Заході стурбовані тим, що
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/46792-obstanovka-na-malenkomu-ale-vzhe.html