Войти

⚠️ Зупинка ЗАЕС військовими рф наблизить сценарій радіаційної катастрофи

⚠️ Зупинка ЗАЕС військовими рф наблизить сценарій радіаційної катастрофи

Командир російських окупантів погрожує зупинити Запорізьку атомну електростанцію. Загарбники продовжують брехати світові про обстріли ЗАЕС українськими військовими і, користуючись цією брехнею, заявляють: «Може бути розглянуто питання про виведення до «холодного резерву» 5-го та 6-го енергоблоків, що призведе до зупинки станції».

Через відключення генераторів ЗАЕС від енергосистеми України їх не можна буде використовувати для роботи на власні потреби охолодження палива у разі знеструмлення станції. Це наблизить можливий сценарій радіаційної катастрофи на найбільшій атомній електростанції Європи – Запорізькій АЕС.

Крім того, окупанти втручаються у процес керування атомним об’єктом, що вже становить небезпеку для функціонування ЗАЕС.

Обстрілюючи і саму станцію, і лінії, якими вона з’єднується з енергосистемою України, росіяни хочуть від’єднати ЗАЕС від неї. А після цього – намагатимуться підключити станцію до Криму. Але коли вона не матиме зв’язку з українською енергосистемою, вона перейде в режим блекауту. Це все зробить можливим підключення ЗАЕС до енергосистеми рф.

Саме так здійснюється ядерний тероризм. І рашисти тероризують та шантажують не лише Україну, а й увесь цивілізований світ, крок за кроком знищуючи можливості захисту ЗАЕС від радіаційної аварії.

Некомпетентні окупанти керують Запорізькою АЕС за допомогою гранат і автоматів – це справжній ядерний терор!

‼️ Потрібно негайно вивести російські війська з території ЗАЕС і повернути її під повний контроль України! Тільки це зможе гарантувати безпечне функціонування атомного об’єкту!

#НовиниКомпанії #ЗАЕС

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/2567-kanada-dopomozhe-ukraini-pidgotuvatisja.html