Войти

🇫🇷 Франція ризикує відчути нестачу електроенергії протягом кількох днів цієї зими

🇫🇷 Франція ризикує відчути нестачу електроенергії протягом кількох днів цієї зими

Оператор електромережі EDF знову попереджає про можливі відключення електроенергії цієї зими. Франція ризикує відчути нестачу електроенергії протягом кількох днів, оскільки країна стикнулася з нижчою, ніж зазвичай, доступністю атомних електростанцій.

Цього року країна – традиційний експортер електроенергії – перетворилася на імпортера у зв’язку з ремонтом і технічним обслуговуванням майже половини атомних електростанцій.

Задля уникнення відключень уряд Франції закликав підприємства, місцеві органи влади та домогосподарства економити енергію. Якщо оператор електромережі RTE передбачатиме дефіцит електроенергії, він за три дні до планового відключення запустить червоне сповіщення «Ecowatt», щоб закликати користувачів зменшити споживання. У разі зменшення навантаження країна зможе уникнути віялових відключень електроенергії.

Заяви про нестачу електроенергії відновились у зв'язку з початком опалювального сезону. Наразі у Франції експлуатуються лише 31 з 56 атомних реакторів. Прогнозується, що в грудні кількість має збільшитись до 42, а в січні – до 46. Пуск реакторів має допомогти країні пройти пікові навантаження.

bloomberg.com/news/articles/2022-11-14/french-grid-chief-renews-warning-of-power-cuts-this-winter">bloomberg.com/news/articles/2022-11-14/french-grid-chief-renews-warning-of-power-cuts-this-winter

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇫🇷 Франція ризикує відчути нестачу
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/17820-cherez-bagatorichnu-zalezhnist-vid.html