Войти

🚤 Норвегія направила спеціалізоване судно для перевірки підводного газопроводу до Німеччини після ймовірної диверсії на двох трубопроводах «Північного потоку»

🚤 Норвегія направила спеціалізоване судно для перевірки підводного газопроводу до Німеччини після ймовірної диверсії на двох трубопроводах «Північного потоку»

Як повідомляє Reuters, минулого тижня Норвегія, найбільший в Європі постачальник газу, привела свій енергетичний сектор у стан підвищеної готовності, розгорнувши військово-морські та військово-повітряні сили для патрулювання морських об'єктів і розмістивши солдатів на наземних газопереробних заводах після вибухів на «Північному потоці-1» і «Північному потоці-2».

Havila Subsea, нафтосервісне судно, оснащене дистанційно керованими підводними апаратами, збирається обстежити трубопровод Europipe II, який проходить від газового заводу Каарстое в Норвегії до Дорнума в Німеччині, показують дані відстеження суден Refinitiv.

658-кілометровий газопровод Europipe II є найважливішим норвезьким трубопроводом. Його пропускна здатність становить 71 млн кубометрів газу на добу, і це близько п'ятої частини всього трубопровідного експорту Норвегії.

За словами Тора Івар Стрьоммена, старшого викладача Королівської норвезької військово-морської академії, «серйозне переривання потоку газу до Німеччини може викликати політичний тиск, що змінить динаміку триваючого протистояння з росією».

Наразі Норвегія перевіряє критично важливу нафтогазову інфраструктуру, включаючи трубопроводи, на предмет наявності вибухівки або спроб саботажу.

https://www.reuters.com/business/energy/norway-inspects-europipe-ii-subsea-gas-link-germany-2022-10-07">https://www.reuters.com/business/energy/norway-inspects-europipe-ii-subsea-gas-link-germany-2022-10-07

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🚤 Норвегія направила спеціалізоване судно
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/11304-page.html