Войти

📈 Норвегія прагне допомогти ЄС впоратися з проблемою цін на газ

📈 Норвегія прагне допомогти ЄС впоратися з проблемою цін на газ

Через захмарні ціни на газ країна працюватиме з ЄС, щоб стабілізувати ринок, заявив національний уряд. Будучи найбільшим постачальником газу в Європі, Норвегія намагається заповнити прогалину, спричинену газовим шантажем рф, передає Reuters.

«Ці надзвичайні стрибки цін на газ не в інтересах Норвегії», – сказав прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре журналістам після зустрічі з представниками газових компаній, на якій обговорювалися шляхи зниження ціни, за якою країна продає газ Європі.

Своєю чергою найбільший норвезький виробник газу – Equinor – назвав зустріч «корисною» і сказав, що важливо мати контакти з урядом в умовах енергетичної кризи в Європі.

Очікується, що цього року Норвегія видобуде близько 122 млрд кубометрів газу, згідно з офіційними прогнозами в травні, що на 8% більше, ніж у 2021-му.

https://www.reuters.com/markets/europe/norway-continue-deliver-gas-reliably-europe-says-pm-2022-09-15/">https://www.reuters.com/markets/europe/norway-continue-deliver-gas-reliably-europe-says-pm-2022-09-15/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📈 Норвегія прагне допомогти ЄС
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/7319-perehid-vid-vikopnogo-paliva.html