Войти

🇺🇸 У США провели успішні випробування першого повністю електричного літака Alice

🇺🇸 У США провели успішні випробування першого повністю електричного літака Alice

Такий пасажирський літак ізраїльської компанії Eviation здійснив перший випробувальний політ – піднявся на висоту 1 км, провів у повітрі близько 8 хвилин і приземлився. Розробники заявляють, що Alice зможе літати від однієї до двох годин з дев'ятьма пасажирами на борту.

Eviation Alice був представлений як прототип у 2017 році. Він вважається першим пасажирським літаком, що від самого початку розроблявся для комерційного використання. Протягом п'яти років стартап привернув до себе таку велику увагу, що його навіть порівнювали із Tesla.

Окрім пасажирських Alice може використовуватись і для вантажних перевезень. Довжина літака – 12 м, розмах крил – 16 м, маса – 1,1 т, максимальна швидкість – 460 км/год. Він обладнаний двома двигунами по 850 к.с. та батареєю місткістю 900 кВт-год.

https://portaltele.com.ua/news/transport/pershyj-pasazhyrskyj-elektrychnyj-litak-pidnyavsya-u-povitrya.html">https://portaltele.com.ua/news/transport/pershyj-pasazhyrskyj-elektrychnyj-litak-pidnyavsya-u-povitrya.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇺🇸 У США провели успішні
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9972-v-nimechchini-opriljudnili-plan.html