Войти

Українці проти російських олігархів: чому банкрутіє Альфа-Банк?

Українці проти російських олігархів: чому банкрутіє Альфа-Банк?

Українські вкладники Альфа-Банку гривнею голосують проти підсанкційних російських олігархів і вже довели банк до межі банкрутства. 

Альфа-Банк Україна має тих самих акціонерів, що і російський. Нагадаємо: 86% акцій банку належить підсанкційним російським олігархам. Спроби останніх відділити себе від Альфа-Банку Україна не дали результату. І це попри призначення довіреної особи Семіона Дянкова, котрий начебто діє замість акціонерів. Спроба ребрендингу на перейменування у Сенс Банк теж провалилася.

Українські клієнти Альфа-Банку не хочуть, щоб їх конфіденційна інформація потрапила до рук російських олігархів, не хочу вони також і давати свої гроші на фінансування російської «спеціальної операції». Тому вклади фізичних осіб скоротилися на 18%, а вклади юридичних осіб аж на 45%.

Загалом за 2022 рік вкладники забрали з банку 30 млрд гривень. Експерти прогнозують, що одразу ж після скасування обмежень НБУ відтік коштів з Альфа-Банку буде ще інтенсивнішим.

Вже зараз Альфа-Банк показує збитки на рівні 4,9 млрд гривень, щомісяця втрачаючи понад мільярд гривень. В цей же час решта українських банків демонструє позитивну динаміку: станом на липень був зафіксований прибуток на рівні 8 млрд гривень.

Порятунком для Альфа-Банку Україна могла би стати докапіталізація у розмірі $1 млрд, однак сподіватися на неї акціонери не можуть, бо знаходяться під санкціями в країнах Заходу.

🇺🇦 Украина Сейчас
Українці проти російських олігархів: чому
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/8129-armija-rf-vse-esche-pytaetsja.html