Войти

«Розвинена роздрібна торгівля, як стабільний канал збуту, може стати стимулом для зростання виробництва, створення нових підприємств, появи інноваційних рішень», - впевнений Руслан Шостак, співвласни

«Розвинена роздрібна торгівля, як стабільний канал збуту, може стати стимулом для зростання виробництва, створення нових підприємств, появи інноваційних рішень», - впевнений Руслан Шостак, співвласник національних роздрібних мереж EVA та Varus

Торгівля робить найбільший внесок в економіку України. Внесок роздрібної та оптової торгівлі у валовий внутрішній продукт України становить 13,8%. Більше за сільське господарство (10,6%), і більше переробної промисловості (10,3%). У торгівлі до повномасштабної війни працювало 3,5 млн людей.

У 2021 році торгівля в Україні зросла майже на 17% проти 2020 року. Фактично в цей період торгівля стала драйвером української економіки, яка в цілому зросла на 3,5%.

Але роздрібну торгівлю — найважливішу галузь економіки України – постійно обмежують. І часто методами, які не мають нічого спільного з ринком.

«Наприклад, обмеження маржинальності на деякі товари. Жорсткі регуляторні норми, яких немає у жодній галузі української економіки. Тим самим змушуючи торговельні підприємства працювати на межі рентабельності. А в особливо важкі часи буквально виживати», — зазначив Руслан Шостак в матеріалі Економічної Правди.

При грамотній роздрібній політиці, завдяки ринковим механізмам, ціни на продукцію будуть знижуватися через високу конкуренцію за покупців серед гравців ринку. А конкуренція однозначно зросте, якщо принаймні припиниться тиск на галузь.

«Якщо ми хочемо стати економічно розвиненою країною, нам потрібно звернути увагу на роздрібну торгівлю. Без неї не зможе існувати більшість виробництв.

Як би держава їх не підтримувала! Тому що торгівля є замикаючою ланкою для виробництва. І якщо ми хочемо скоротити імпорт, то без ритейлу ми зробити це не зможемо.

Тому що саме розвинена роздрібна торгівля, як стабільний канал збуту, може стати стимулом для зростання виробництва, створення нових підприємств, появи інноваційних рішень», - зазначив Руслан Шостак.

🇺🇦 Украина Сейчас / Подписаться
«Розвинена роздрібна торгівля, як стабільний
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/65965-v-verhovnoj-rade-segodnja-vystupaet.html