Войти

Чиновники КМДА шкодять стосункам України та Великобританії

Чиновники КМДА шкодять стосункам України та Великобританії.

Утиски та нападки на британських інвесторів під час війни слід вважати диверсією проти України. Про це заявив Андрій Миселюк, коментуючи небажання Київської міської державної адміністрації виконати свої зобовязання перед громадянином Великобританії Тамазом Сомхішвілі.

Конфлікт КМДА з Сомхішвілі пов'язаний із скасування реконструкції Харківської площі у Києві. Конкурс на її реконструкцію КМДА провела ще у 2007 році. Переможцем конкурсу стала українська компанія Сомхішвілі «Київ-Термінал». План реконструкції Харківської площі передбачав появу нової транспортної розв'язки, яка повністю вирішувала її пропускну спроможність. За її побудову відповідала міська влада, Київавтодор та Київський метрополітен, і інвестор сплатив місту 14 млн доларів для її фінансування. Обов'язком інвестора було побудувати офісно-готельний центр, торговельні приміщення, паркінг на 500 авто та автовокзал. Загальна сума інвестицій мала становити майже 200 млн доларів. Але КМДА не виконала свої зобов’язання, скасувала реконструкцію Харківської площі та відмовилась від компенсації збитків інвестора.

Тамаз Сомхішвілі – громадянин Великобританії, засновник бізнес-групи «ТС Холдинг», яка об’єднує понад десяток грузинських компаній. Сомхішвілі отримав громадянство Великобританії у 2007-му році, у зв’язку з чим з 2008 р. він призупинив, а з 2010 р. повністю припинив бізнес у Росії, де займався енергоресурсами, був співзасновником кількох компаній з видобутку та торгівлі нафтою та нафтопродуктами. У 2013 році він входив до списку найбагатших вихідців з Грузії.

🇺🇦 Украина Сейчас
Чиновники КМДА шкодять стосункам України
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/40020-ssha-hotjat-postavit-ukraine-esche.html