Войти

Примусова паспортизація

Примусова паспортизація.

Труха збирала експерті думки на тему видачі паспортів країни-агресора українцями, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Дізнавалися, як не потрапити за грати отримавши «фількіну» грамоту під дулом автомата і коли наступає юридична відповідальність за отримання документа ворожої країни.

▪️Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Дмитро Лубінець

В юридичному і фактичному сенсі, ви можете зробити все, що від вас вимагається. Ми чітко усвідомлюємо, що паспортизація відбувається під дулами автоматів. Дехто до сих пір не розуміє мадату уповноваженого ВР з прав людини. У нас немає дискомунікації. Можливо, не правильно були розставлені акценти з боку українського уряду.

▪️Заступник міністра міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Анатолій Стельмах

Те, що здійснено під примусом – не підпадає під юридичну і кримінальну відповідальність. Втім, що ми можемо говорити, коли люди добровільно йдуть працювати в окупаційні органи влади? Хіба вони не злочинці, хіба за це воюють наші військові? Кожен день гинуть люди, хіба вони за це вмирають? Навіщо нам заохочувати людей, які отримують паспорт країни-агресора?!

▪️Міський голова Мелітополя, Іван Федоров

Зараз люди не можуть отримати послуги в лікарні, не можуть отримати грошову допомогу ту яку наші люди змушені отримувати, тому що у них закінчилися їх заощадження. Сьогодні неможливо проїхати між містами без російського паспорта. Рашистські паспорти отримало не більше шести тисяч мешканців Мелітополя. Від загального складу це 5% населення міста.

▪️Екснародний депутат, політичний експерт, Олександр Черненко

Якщо для наших громадян, яким загрожуть певні санкції, або можуть бути певні проблеми зі доров’ям, якщо вони не візьмуть цей паспорт, я знаю, що більшість до останнього будуть уникати цього, а якщо це буде для них певні ризики і загрози – хай беруть паспорт. Одна справа взяти і покласти, щоб він був, а інша справа йти на співпрацю з ворогом.

▪️Директор «Східної правозахисної групи», Віра Ястребова

Є профільний закон який регулює права і свободи на непідконтрольних територіях. Він визначає, що Україна як держава, не визнає наслідки паспортизації на тимчасово непідконтрольних територіях. Як адвокат, я вважаю, що правових підстав, у майбутньому притягненні наших мешканців на ТОТ до будь-якої відповідальності, за умов примусу, немає.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/43798-roj-dronov-gotov-atakovat-moskvu.html