Войти

❗️ «Цей злочин є черговим проявом державного тероризму з боку росії»

❗️ «Цей злочин є черговим проявом державного тероризму з боку росії»

Заява МЗС України щодо викрадення генерального директора ЗАЕС російськими окупантами

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує протиправне затримання російськими окупантами Генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

«Цей злочин є черговим проявом державного тероризму з боку росії та грубим порушенням міжнародного права. росія має негайно звільнити Генерального директора ЗАЕС. Закликаємо міжнародну спільноту, зокрема ООН, МАГАТЕ та Групу Семи також вжити рішучих заходів з цією метою», – зазначається в заяві.

МЗС України наголошує на негайній необхідності максимально мобілізувати зусилля світової спільноти задля демілітаризації й деокупації ЗАЕС та повернення її під контроль України як єдиного способу усунення нинішніх загроз у сфері ядерної безпеки.

«Очікуємо посилення тиску на державу-агресора з метою припинення обстрілів російськими окупантами ЗАЕС та інших цивільних ядерних об’єктів на території України, недопущення тиску і репресій проти персоналу ЗАЕС та їхніх родин», – підкреслюють у відомстві.

https://mfa.gov.ua/news/zayava-mzs-ukrayini-shchodo-protipravnogo-zatrimannya-generalnogo-direktora-zaes-z-boku-rosiyi">https://mfa.gov.ua/news/zayava-mzs-ukrayini-shchodo-protipravnogo-zatrimannya-generalnogo-direktora-zaes-z-boku-rosiyi

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
❗️ «Цей злочин є черговим
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9903-zakon-ssha-o-lend-lize-dlja.html